Синьо сирене Бергадер 100гр

В наличност Референция: 48
Разфасовка: 1 брой
3.85 лв./ 1.97 €
Добави бележка към продукта

Бърза поръчка, без регистрация

Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Код на продукта - 48 , Телефон - 0885796880

место от овче мляко, както е с френското сирене, това сирене се произвежда от аталпийско краве мляко.

Синята плесен на повърхността на сиренето е знак за абсолютния му природен произход. Тъй като не се подлага на химическа обработка, то синята плесен се развива по естествен начин.

Характерният вкус на всички видове синьо сирене обикновено е остър и солен. Миризмата на синьо сирене се дължи на мухъла, образуван по сиренето, както и на някои видове бактерии, чието образуване върху сиренето бива насърчавано, например, бактерията Brevibacterium linens е отговорна за миризмата на много от видовете синьо сирене. Синьо сирене обикновено отлежава в среда с контролирана температура, например пещера. При производството на синьо сирене се включват култури от плесента Penicillium, която спомага за образуването на характерни петна или жилки от плесента в цялото сирене. Те могат да се различават по цвят чрез различни нюанси на синьо и зелено. Развитието на плесен в синьо сирене придава и специфичната миризма на синьо сирене – това се случва или с помощта на тази, или от други бактерии, които са специално култивирани за целта.

Синьо сирене може да се консумира самостоятелно, да се комбинира с други храни, включително и при термична обработка. Също е подходящо да се комбинира със силни на вкус червени вина, както и с десертни вина.

Съставки: краве мляко, сол, млечна закваска, сирище с микробиален произход и плесенна култура.

Покажи повече Покажи по-малко
Всички поръчки се доставят с наш собствен транспорт, без използване на външни куриерски услуги. Това ни позволява да гарантираме сигурност, навременност и внимателно отношение при всяка доставка.
Моля, коригирайте съдържанието на страницата през административния панел! return-policy